6-بهداشت مواد غذایی در بیمارستان(مقاله)
بهداشت مواد غذایی در بیمارستانها
چکیده:
از آنجایی که وقوع یک مسمومیت غذایی در بیمارستان می تواند زندگی بیماران و دیگر افرادی را که به نحوی از غذای
بیمارستان استفاده می کنند و گاه دچار ضعف سیستم ایمنی هم می باشند به خطر اندازد ، رعایت بهداشت مواد غذایی
در بیمارستان بسیار مهم می باشد. اگرچه در بیمارستانها عمدتاً کارکنان بخش تغذیه مسئول تهیه و توزیع غذا می
باشند ، پرستاران، آبدارچی ها و مستخدمین نیز در توزیع یا تحویل غذا به بیماران دخالت می نمایند. اصولاً هر فردی
که مواد غذایی را تهیه و آماده ، طبخ و یا توزیع می نماید باید از اصول اولیه بهداشت مواد غذایی و مهارتهای اصولی در
تهیه غذا و نقش پیشگیری کننده اش در بیماریهای ناشی از غذا آگاهی داشته باشد .) مطالعات نشان داده اند که
باکتریها بیشتر از ویروسها و انگلها در ایجاد بیماریهای غذایی موثرند و انسان می تواند به نحوی در انتقال این
میکروارگانیسم ها به بیماران ایفای نقش کند.در این راستا :
مهمترین علل ایجاد بیماریهای ناشی از غذا عبارتند از :
1 فرآیند طولانی مدت آماده سازی غذا
2 ذخیره سازی در دمای نامناسب
3 سرد کردن غذا بطور خیلی آهسته پیش از قرار دادن آن در یخچال
4 عدم گرم کردن مجدد غذا تا دمایی که در آن باکتریهای مولد مسمومیت غذایی از بین می روند.
5 استفاده از غذای آلوده
6 عدم پخت کافی گوشت ، محصولات گوشتی و طیور
7 عدم تخصیص مد زمان کافی برای خروج ازحالت انجماد گوشت و مرغ یخ زده
8 نگهداری غذا در دمای کمتر از c ° 63
9 عدم نگهداری غذای پخته دریخچال در ظروف در بسته یا نگهداری آنها بصورت باز در مجاور با غذای خام
11 پخت گوشت ، محصولات گوشتی و طیور بیش از مقدار مورد نیاز
11 وجود بیماری مسری در دست اندرکاران تهیه و توزیع غذا
12 عدم رعایت بهداشت توسط کارگران بخش تغذیه
13 استفاده از وسایل و تجهیزات آلوده
از موارد فوق الذکر نتیجه گیری می گردد که کلیه غذاها باید با توجه به اصول ایمنی غذا و ضوابط بهداشتی تهیه گردند
وکمیته کنترل عفونت بیمارستان مسئول پیشگیری ،کشف و تحقیق در مورد وقوع بیماریهای غذایی می باشد)
,1988
etal statskel L.
متن کامل ترجمه مقاله را از لینک زیر به صورت فایل PDF دانلود نمایید: