تغـذیه و ایـمنی در بیـماران

"Nutrition and safety in patients "NASIP

تغـذیه و ایـمنی در بیـماران

"Nutrition and safety in patients "NASIP

تغـذیه و ایـمنی در بیـماران

The great majority of people will experience a foodborne disease at some point in their lives. This highlights the importance of making sure the food we eat is not contaminated with potentially harmful bacteria, parasites, viruses, toxins and chemicals Food can become contaminated at any point during production, distribution and preparation. Everyone along the production chain, from producer to consumer, has a role to play to ensure the food we eat does not cause diseases.

ترجمه:

اکثریت مردم در معرض خطر بیماریهای غذایی هستند که افراد در برخی موارد در زندگی شان تجربه می کنند.
اهمیت زیاد این موضوع(ایمنی غذایی) نشان دهنده، اطمینان از عدم آلودگی مواد غذایی به باکتری ها، انگل ها، ویروس ها، سموم و مواد شیمیایی است.

غذا می تواند در هر مرحله از تولید، توزیع و آماده سازی آلوده شود.
هر فرد در طول زنجیره تولید، از تولید تا مصرف ، نقش مهمی را ایفا می کند تا اطمینان حاصل شود که مواد غذایی که ما می خوریم باعث ایجاد بیماری نمی شوند.

برگرفته از سایت سازمان بهداشت جهانی (WHO)
www.who.int

ماهنمامه ها
آخرین نظرات

6-بهداشت مواد غذایی در بیمارستان(مقاله)

يكشنبه, ۸ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۶:۳۱ ب.ظ

بهداشت مواد غذایی در بیمارستانها

چکیده:

از آنجایی که وقوع یک مسمومیت غذایی در بیمارستان می تواند زندگی بیماران و دیگر افرادی را که به نحوی از غذای

بیمارستان استفاده می کنند و گاه دچار ضعف سیستم ایمنی هم می باشند به خطر اندازد ، رعایت بهداشت مواد غذایی

در بیمارستان بسیار مهم می باشد. اگرچه در بیمارستانها عمدتاً کارکنان بخش تغذیه مسئول تهیه و توزیع غذا می

باشند ، پرستاران، آبدارچی ها و مستخدمین نیز در توزیع یا تحویل غذا به بیماران دخالت می نمایند. اصولاً هر فردی

که مواد غذایی را تهیه و آماده ، طبخ و یا توزیع می نماید باید از اصول اولیه بهداشت مواد غذایی و مهارتهای اصولی در

تهیه غذا و نقش پیشگیری کننده اش در بیماریهای ناشی از غذا آگاهی داشته باشد .) مطالعات نشان داده اند که

باکتریها بیشتر از ویروسها و انگلها در ایجاد بیماریهای غذایی موثرند و انسان می تواند به نحوی در انتقال این

میکروارگانیسم ها به بیماران ایفای نقش کند.در این راستا :

مهمترین علل ایجاد بیماریهای ناشی از غذا عبارتند از :

1 فرآیند طولانی مدت آماده سازی غذا 

2 ذخیره سازی در دمای نامناسب 

3 سرد کردن غذا بطور خیلی آهسته پیش از قرار دادن آن در یخچال 

4 عدم گرم کردن مجدد غذا تا دمایی که در آن باکتریهای مولد مسمومیت غذایی از بین می روند. 

5 استفاده از غذای آلوده 

6 عدم پخت کافی گوشت ، محصولات گوشتی و طیور 

7 عدم تخصیص مد زمان کافی برای خروج ازحالت انجماد گوشت و مرغ یخ زده

8 نگهداری غذا در دمای کمتر از  c ° 63

9 عدم نگهداری غذای پخته دریخچال در ظروف در بسته یا نگهداری آنها بصورت باز در مجاور با غذای خام 

11 پخت گوشت ، محصولات گوشتی و طیور بیش از مقدار مورد نیاز 

11 وجود بیماری مسری در دست اندرکاران تهیه و توزیع غذا 

12 عدم رعایت بهداشت توسط کارگران بخش تغذیه 

13 استفاده از وسایل و تجهیزات آلوده 

از موارد فوق الذکر نتیجه گیری می گردد که کلیه غذاها باید با توجه به اصول ایمنی غذا و ضوابط بهداشتی تهیه گردند

وکمیته کنترل عفونت بیمارستان مسئول پیشگیری ،کشف و تحقیق در مورد وقوع بیماریهای غذایی می باشد) 

,1988

etal statskel L.



متن کامل ترجمه  مقاله را از لینک زیر به صورت فایل PDF دانلود نمایید:

دریافت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی